Rijkswaterstaat: Aan de slag met brede welvaart

Rijkswaterstaat wil als uitvoeringsorganisatie bijdragen aan het gericht sturen op brede welvaart. Waai ontwikkelde hiervoor een gids met strategieën, tips en voorbeelden uit de praktijk om de relatief abstracte opgave ‘sturen op brede welvaart’ concreet te maken voor adviseurs en projectteams. Centraal staat een analyse van tien instrumenten (tools, onderzoek, werkwijzers en handreikingen) en de mogelijkheden die zij bieden om te sturen op brede welvaart.

Het doel van de gids is om brede welvaart begrijpelijk en tastbaar te maken in de context van Rijkswaterstaat. De gids licht toe wat het begrip brede welvaart inhoudt, wat de opgaven zijn en waar de kansen liggen. Tevens biedt de gids enkele inzichten die nuttig kunnen zijn bij het maken van strategische afwegingen als organisatiebreed op brede welvaart wordt ingezet.

Centraal in de gids staat een analyse van tien instrumenten (tools, onderzoek, werkwijzers en handreikingen) en de mogelijkheden die zij bieden om te sturen op brede welvaart. Hierbij wordt een visueel overzicht geboden van de brede welvaartsthema’s waar deze instrumenten op kunnen helpen sturen, evenals een overzicht van de beste momenten om deze instrumenten in te zetten binnen de verschillende projectfases.

Next
Next

Nieuwe website