De Russische invasie in Oekraïne duurt voort en hulp blijft daarom hard nodig. Het is een enorme menselijke tragedie voor de Oekraïners. Inmiddels zijn er meer dan 3 miljoen gezinnen op de vlucht door het Russische oorlogsgeweld.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes, de ruim 160 miljoen euro die opgehaald is door GIRO 555 en initiatieven als Takecarebnb laten in ons land een enorme solidariteit met Oekraïense bevolking zien.

Vandaag, op dag 50 van de invasie, vragen wij iedereen in ons netwerk om te kijken wat hun organisatie (nog meer) kan doen.

Onze partners van B Lab Europe zetten een aantal Europese hulpinitiatieven onder elkaar. Hier staan ook veelal lokale organisaties tussen die rechtstreeks hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en de strijdkrachten aan het front. Bekijk hier de uitgebreide lijst.

Energie bezuinigen helpt ook. Zolang wij nog afhankelijk zijn van het Russische gas en olie spekken wij de oorlogskas van Rusland. Kijk hier bij #DAGTEGENGAS hoe bedrijven snel en simpel kunnen verduurzamen. Kijk hier wat jouw bedrijf kan doen.

Mochten er initiatieven zijn die aandacht verdienen laat het ons weten op hello@waai.nl 

Like what you're reading? Stay in the loop and sign-up to our newsletter.

We send one out about once a month.

[contact-form-7 id="21"]