Over ons

Waai is het strategisch adviesbureau voor organisaties die maatschappelijke impact willen creëren. Wij helpen onze klanten bij het vinden en activeren van purpose.

Echte impact is meer dan een goed verhaal. Met die overtuiging zijn wij in 2016 Waai gestart. Toen nog in Noordwijk op een steenworp afstand van het strand. Nu in Wassenaar aan de rand van Den Haag. In de afgelopen jaren hebben wij onze klanten onder andere geholpen met het optuigen van een maatschappelijke beweging, het vinden van richting in onze snel veranderde samenleving en het vertellen van hun verhaal. Centraal stond altijd op een authentieke wijze waarde creëren voor de samenleving. 

Onze klanten komen overal vandaan, uit de publieke sector en het bedrijfsleven. Wij geloven in concrete doelstellingen en leveren van idee tot uitvoer. Verwacht van ons dus geen rapporten die in de la verdwijnen, wollig taalgebruik of luchtkastelen maar een hands-on benadering met duidelijke uitkomsten. Wij zijn sterk op inhoud en strategie, creatief en doelgericht bij de uitvoering.

Lees over onze Zeepsuperheld in Nepal

Lees Verder

Aan de slag met #VANGASLOS

Lees Verder

Visie

Business as usual is geen optie meer

Onze maatschappij staat voor een aantal historische uitdagingen. Uitdagingen die wij als samenleving met onze inventiviteit en optimisme zeker aankunnen. Of het nou de klimaatcrisis, het wereldvoedselprobleem, de vergrijzing, tekorten in het onderwijs en in de zorg of het toenemende verschil tussen arm en rijk betreft. Samen kunnen we het verschil maken.

Hiervoor is wel een verandering nodig in de manier waarop wij werken. De overheid alleen gaat het verschil niet kunnen maken. En nu economische groei niet langer een garantie is voor een toename in welzijn is business as usual geen optie meer. Iedereen zal deel moeten worden van de oplossing. Het gaat niet langer over wat je komt halen maar over wat je komt brengen.

Daarom hebben organisaties die werken vanuit een duidelijke purpose de toekomst. Zij creëren duurzame waarde voor de gehele samenleving.

Missie & Kernwaarden

Het is onze missie om onze klanten te inspireren en te ondersteunen bij het vinden en activeren van hun purpose zodat ze op een betekenisvolle wijze waarde kunnen creëren nu en in de toekomst.

Dit doen wij vanuit onze kernwaarden:

Denk groot, groter, grootst
Problemen zijn niet te groot, oplossingen zijn te klein.

Doe het voor een ander
Leave the world a better place.

Maak het oningewikkeld
Concreet, toepasbaar, begrijpelijk.

Neem het persoonlijk
Trek het je aan.

Wie wij zijn

Yme Gorter

Founder

Paul de Ridder

Founder

Joosje Hoekstra

Assistant Accountmanager

Partnerships

Voor vraagstukken waarbij big data, machine learning en artificial intelligence een rol spelen vertrouwen wij op de expertise van data science bureau Landscape. In ons strategisch partnerschap wisselen wij kennis uit en werken we samen om onze klanten verder te helpen.

Bezoek website

Bij het profileren van een merk of organisatie speelt de visuele identiteit een belangrijke rol. Om topkwaliteit te kunnen garanderen werken wij samen met Lot van Beek. Lot heeft ruime ervaring met het ontwerpen voor (internationale)merken.

Bezoek website

Mary Ponomareva is bij Waai betrokken vanaf het eerste uur. Mary is in de eerste plaats visueel kunstenaar waarin ze CGI en 3D modellen gebruikt om de toekomst te bevragen. Waai werkt met Mary samen op uiteenlopende projecten.

Bezoek website